You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri

Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları dolayısı ile yangın anında insanoğluın duman zehirlenmelerinden de korunmasını sağlamlar. Acil çıkış kapısı ismi ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde berenarı geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli gestaltda bulundurulması ıztırari hale getirilmiştir.

Olası bir felaketle karşıtlaşıldığında gestaltda kâin insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi midein herhangi bir kazaya olanak vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangına dayanıklı bapların varlık kurtarıcı olduğu unutulmamalıdır. Çünkü bedduaşap baplar uygun şartlarda 300 derecede yanma özelliğine sahiptir. Herhangi bir yangın durumunda oluşabilecek ısı 900 derecedir. Bu grado ilenmeşap bapnın nanay olması bağırsakin fazlası ile yeterlidir. Bu yüzden yangın baplarını canımızın önemli bir parçbirliı haline sürüklemek sorumluluklarımızdan biridir.

Yangın Kapısı Ne İşe Yarar? Yangın Bapsı öncelikle yangın veya rastgele bir ivedili hatır simultane insanoğluın binayı güvenle ayrılma etmesini sağlar. Ayrıca yapı içinde oluşan kötü ve sıcaklığın hariçya geçmesine mânia evet.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp kuruntu münasebeti gestaltlmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Yangın kapisinda panik pas kolu ürkü anında kapının haydi haydi açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni bapsı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına metanet sınıfları, umumiyetle A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Projeye en orantılı Yangın Kapısı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı namuslu rahat açılan ve kargaşa grupların sağlıklı bir şekilde binaları ayrılma etmesini sağlayıcı yangın bapları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Umumi amacı insanoğluın binayı pert gıyaben ayrılma etmesi olan kapıların, öncesinde yönlendirme tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri makam tuzakır.

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en az 1 m2’lik bir sahanlık bünyelıp bu noktadan dunya eğimi 50 dereceden daha lüks Yangın Çıkış Kapısı olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin doğal zemine indirilmesi olanaklı değil ise, yerden 3 m mafevkda bitirilebilir.

Cemiyet beyninde yangın kaçış kapısı yönetmeliği olarak da isimlendirilen, 2007/12937 Yangın Çıkış Kapısı hüküm nüshalı "Binaların Yangından Korunması Için Yönetmelik"i sövmek için tıklayın.

Yangın Bapsı Kılgı Amacı Yangın baplarının üretim amacı ölümlü katkısızlığını koruyup yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Projelerin yangın ve acil durumlarda korunması ile alakadar hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri tüm bilgileriyla belirlenmiştir. Bu özellikleri maddeler halinde;

Yangın bapsı kilidi güvenlik kilidi olarak aşina ve kapının içeriden hariçya gerçek açılmasını kolaylaştıracak şekilde monte edilen parçasıdır. Kapı kilidinin Yangın Çıkış Kapısı montaj aşamasında dürüst bir yöntem ile yerleştirilmesi, yangın çabucak kullanımı kolaylaştırır.

Yangın çabucak bapların esenlıklı şekilde açılıp - kapanması Yangın Bapsı Menteşesi kalitesi ve gayrı Yangın Bapsı Aksesuarları ile uyumuyla haklı orantılıdır. İçerideki duman ve ısının dışarıya yansımaması yürekin kapının hızla kapanması çok önemlidir. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *